Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Det kongelige palass

Royal PalaceDet kongelige palass (Koninklijk Paleis) ligger like ved Dam i Amsterdam. Det er ikke boligen til dronning Beatrix, men fra tid til annen mottar hun viktige gjester her. Da rulles den røde løperen ut, og det hollandske flagget svaier over palasset.

Historie

Det kongelige palasset ble bygget for 350 år siden, og var dengang rådhuset i Amsterdam. På 1600-tallet var dette den største, sekulære (ikke-kirkelige) bygningen i Europa. I 1808 kom Napoleon Bonaparte til Amseterdam. Han var på utkikk etter en ny bolig i byen, og ble fascinert over den vakre bygningen. Ordførene som holdt til der måtte forlate palasset, og kontorene ble gjort om til soverom, og spiserommene ble til dansesaler. Bygningen har i dag vidunderlige malerier og flotte skulpturer, og mange illustrerer de administrative og nasjonale funksjonene som bygningen en gang hadde.

Pris

* Voksnje: €4.50-€6.50
* Pensjonister/studenter: €3.60
* Barn: 6-16: €3.60
* Barn under 6: Gratis

Adresse

Koninklijk Paleis te Amsterdam
Educational Service
PO-box 3708
1001 AM Amsterdam

NB: Det kongelige palasset i Amsterdam vil være stengt fram til år 2008 på grunn av oppussing.

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy