Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Hollandsk øl

Proost! - Hollandsk pils og jenever

Hollandsk ølMed merker som Heineken og Grolsch tilgjengelig verden rundt kan du være sikker på at hollenderne kjenner sine øl. Selv om de fleste bryggeriene har flyttet ut av Amsterdam legger det seg fra tid til annen en sky av malt og humle over byen med sin rike aroma. Hollenderne er spesielt glade i sin pils, en lys, gylden lager som vanligvis serveres med rikelig med skum på toppen. Innbyggerne hevder at pilsen smaker bedre dersom den drikkes gjennom skummet, så å be om pils uten skum kan bli møtt med undrende blikk. Det finnes også sterkere øl, vanligvis kalt bokbier. Vinterølet kommer med varmende krydder, mens sommerølet (witte bier) er forfriskende med en snerten sitronsmak.

Det nasjonale brennevinet i Nederland er jenever, en kraftig gin som ikke er så bitter som Engelsk gin. Den drikkes vanligvis fra små, høye snapsglass, og kommer i ulike typer: Jonge (ung gin), med en kraftig smak, eller den mer sofistikerte oude (moden gin), som er modnet i kar i årevis. Innbyggerne drikker ginen sin i en styrt, men vær forsiktig: Når gin kommer sammen med en øl er dette kjent som en kopstoot (hodestøt). Navnet bør tas som en advarsel for de uinvidde. Det finnes også gin med fruktsmak, gjerne solbær eller sitron, for de som foretrekker det søte framfor det bitre. Sjekk ut hollandsk brennevin på en proeflokaal eller proeverij, et gammeldags "prøvesmakehus". Hit kommer folk gjerne etter jobb, og disse stedene stenger tidlig.

Hollandsk øl - Anbefalte lenker

Amsterdam Pub Guide

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy