Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Coffeeshops

Coffeeshop LittleHva er det som tiltrekker så mange folk til Amsterdam? De mange stedene hvor du kan ta en slurp av en kaffe og røyke en joint er ett av svarene. Hollenderne har en tradisjon med å ha en pragmatisk tilnærming til menneskelige svakheter. I 1976 fant de ut at bruken av marihuana var omfattende, og cannabis ble reklassifisert som et lettere stoff. Som et resultat kan innbyggere og besøkende nå vandre inn i en coffeeshop og kjøpe opp til fem gram for personlig bruk, så lenge de er over 18.

Merkelige cannabis-lover

Teknisk sett er cannabis fortsatt ulovlig selv om det er blitt dekriminalisert å kjøpe stoffet. Selv om den besøkende ikke trenger å bekymre seg for mye om det, har det kommet noen rimelig sære lover. For eksempel kan coffeshopene selge deg stoffet, men de har ikke lov å kjøpe det. Så det kommer faktisk ulovlig inn bakdøren men selges lovlig over disken.

Innskrenking av friheten

Byn har også et merkelig symbiotisk forhold til sine coffeeshops. På den ene siden setter man pris på det udiskutable bidraget disse har for turismen, mens på den andre siden utsettes kafèene for et voldsomt press. For noen år siden fant byrådet ut at de ville stramme inn, og trakk inn bevilgningene for de etablissementene med dårligst rykte, og sluttet dessuten å dele ut nye lisenser. De forbød også salg av hasjkaker, og gjorde det ulovlig for coffeeshopene å reklamere på noen som helst måte. Eierne ble dessuten rådet til å fjerne enhver hentydning til "cannabis" på nettstedene sine.

Naturligvis oppstod en mild panikk i dette samfunnet med paranoide stoners. Enkelte fjernet websidene sine helt, og mange oppgir kun adressen sin. Mens andre fant mer kreative måter å omgå restriksjonene på. Og for de som ønsker å tilbringe tiden sin i Amsterdam med å ligge å hallusinere midt på gaten, ofte i sitt eget oppkast, har coffeeshopene igjen begynt å lage hasjkake ("spacecake").

Det er en viss selvmotsigelse i at når coffeshopene ikke engang får putte et bilde av cannabisblader i vinduene sine, skyter de tyngre narkomane skuddene sine helt offentlig. Mange føler at byrådet burde bruke mer tid på å fange de virkelig kriminelle, og la de fredselskende pot-hodene få lov til å holde på med sitt.

Coffeeshops - Anbefalte lenker

Amsterdam Hotspots - Smoke

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy