Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Sykkel

Amsterdam på sykkel

http://amsterdam.webby.no/db/fileupload/amsterdam-paa.sykkel.jpgVil du oppleve Amsterdam slik innbyggerne selv gjør det? Da bør du leie en sykkel og utforske byen. Sykling er en superpraktisk måte å komme seg fram på. Bysentrum er bare fem kilometer bredt, en ideell avstand å legge bak seg på sykkelen. Det er ingen tilfeldighet at det er så mange som 600.000 sykler i Amsterdam, fordelt på 730.000 innbyggere!

Amsterdam - Syklenes By

Bysentrumet fra 1600-tallet ble opprinnelig bygget for fotgjengere. De smale gatene og kanalene er derfor ikke egnet til å lage en god flyt i biltrafikken, og det er store problemer med å dekke behovet for parkeringsplasser. Amsterdam er derfor en ekte sykkel-by, og et resultat av dette er at nesten halvparten av all bevelgelse fra A til B skjer ved hjelp av sykkel. Folk sykler til skolen, til jobben, for å handle, for å oppleve byen og for å frakte andre. Selv politiet bruker sykkel. Sykkelen er faktisk det mest fornuftige fremkomstmiddelet for innbyggerne her, og selv bankdirektører og aksjemeglere sykler til jobben.

400 kilometer med sykkelstier

Det er et omfattende nettverk av sykkelstier i Amsterdam by. Den totale lengden av sykkelstiene er faktisk så stor som 400 kilometer, lenger enn Oslo-Bergen! For informasjon om spesielle ruter og guidede sykkelturer, kontakt turistinformasjonen i byen.

Video - Amsterdam, Europas sykkel-hovedstad

Video (YouTube)

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy