Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Fakta

Amsterdam - bygningerAmsterdam er hovedstaden i Nederland (Haag er rikssentrum), og ligger i den sørlige delen av provinsen Nord-Holland. Byen ble grunnlagt i slutten av det 12. århundre som en liten fiskerlandsby, i munningen av elven Amstel. Navnet Amsterdam betyr direkte oversatt Amstel-dammen. Det historiske sentrum i byen, med sine konsentrerte kanaler, ble hovedsaklig bygget i løpet av den hollandske storhetstiden ("Golden Age") på 1600-tallet. Amsterdam har 745.000 innbyggere (2007), og er den største byen i Nederland i forhold til antall innbyggere. Dersom man inkluderer forstedene blir innbyggertallet mer enn 1,2 millioner. Regionen som byen ligger i heter Randstad, og har totalt 6,7 millioner innbyggere.

Byens navn

Første gang "Amsterdam" oppstod skriftlig var i et sertifikat skrevet på latin, tilhørende Floris V i år 1275. "homines manentes apud Amestelledamme" ("Folk som bor nært Amestelledamme"). Betydningen av Amestelledamme er "munningen til Amstel". Navnet til elven Amstel kan deles inn i 2, der "Ame" betyr "vann", og "stelle" betyr "tørr grunn". R-en i det nåværende navnet ble først benyttet i 1282: Amestelredamme. I 1327 brukte William III formen Aemsterdam, som er veldig nært den moderne formen "Amsterdam".

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy