Din guide til Amsterdam

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping og mye mer. Vårt mål er at din ferie i Amsterdam skal bli best mulig, og vi ønsker deg god reise!

Sikkerhet

Overlevelsesguide for nordboere

http://amsterdam.webby.no/db/fileupload/forhandsregler-amsterdam.jpgDu bør ta normale forhåndsregler mot lommetyver og veskenappere, spesielt i de største handlegatene, på trikker og tog, stasjoner og ellers der det er mye folk på èn gang. Tigging på gaten er ikke lenger vanlig i Amsterdam, ettersom politiet har kjørt en strammere linje mot tiggerne. Likevel finnes tiggerne - ofte er de narkomane, hjemløse eller begge deler.

Det som ser ut som et fortau, spesielt langs kanalene, kan ofte være en sykkelsti. Disse merket med rød og lilla, har et sykkeltegn på bakken. Merk imidlertid at fargen blekner over tid, slik at det ikke alltid er lett å se forskjellen. Ikke forvent at syklistene tar hensyn til fotgjengerne: Enkelte ser på fortauet som en forlengelse av veien, og de benytter fortauene hensynsløst.

Se opp for trikkene når du krysser gaten. Drosjer har også lov å bruke trikketrasèene, og selv på de stedene hvor de ikke har lov, gjør de det ofte uansett.

Besøkende som kommer utenfra Euro-sonen bør også passe på så de ikke blir lurt når de handler. Skruppelløse butikkeiere prøver enkelte ganger å ta fordel av de som ikke er kjent med valutaen.

Grupper av kvinner eller lettskremte menn som besøker Red Light District om kvelden kan føle seg ubekvem i det aggresive miljøet som preger denne bydelen, til tross for at dette sies å være byens tryggeste område på grunn av det store antallet politimenn som holder ro og orden her. Pass på å ikke ta bilder av de prostituerte - det er en gateregel her at du da vil få kameraet ditt knust av fotoobjektet selv, eller av hennes livvakter.

Finn et perfekt hotell i Amsterdam

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:Fly til Amsterdam? Vi anbefaler www.travelstart.no

Travelstart

Travelstart tilbyr noen av Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har ingen skjulte kostnader, og vi har funnet svært rimelige flybilletter her. Besøk sidene til Travelstart og se selv:

Klikk her for å gå til www.Travelstart.no

Kart over Amsterdam

Vis stort kart

Tips: Husk å bokmerke siden vår dersom du synes den er bra. Og kanskje kjenner du noen andre som burde tatt en titt på nettstedet - i så fall, hvorfor ikke maile dem en link? Eller kanskje du vil dele siden med dine venner på Facebook? Sjekk ut knappen nedenfor!

Regn om valuta


PartnerePrivacy Policy